Sieraden onderhoud

Purdies kiest haar materialen zorgvuldig uit, maar maakt haar sieraden niet van echt goud of zilver. Dit heeft als gevolg dat er een kans bestaat dat de producten kunnen verkleuren. Bij de ene persoon zal dit sneller gebeuren dan bij de ander, het heeft te maken met de PH-waarde van je huid. Om ervoor te zorgen dat je sieraden zo lang mogelijk mooi blijven, adviseert Purdies om de sieraden zo min mogelijk in contact te laten komen met water. Doe deze af voor je gaat slapen, zwemmen, douchen of parfum op doet.

De Swarovski sieraden kun je oppoetsen met een zilverpoetsdoek. De sieraden zien er dan weer als nieuw uit. Purdies adviseert om deze sieraden in een sieradendoosje of iets dergelijks te bewaren, zodat er geen stof en vuil bij kan komen.

Als er Stainless steel of rvs bij een sieraad staat houdt het dit in:

 • Het mooie aan stainless steel of roestvrijstaal (rvs) is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Het materiaal staat er om bekend dat het niet verkleurt (alleen bij de originele kleur, een kleurplating over rvs kan uiteraard wel verkleuren).
  Een aantal voordelen op een rij:
  100% Allergievrij, Hypoallergeen Chirurgenstaal
 • Verkleurt niet
 • Geeft niet af op de huid
 • Roest niet, roestvast
 • Edelstaal en supersterk. Sterker dan goud of zilver
 • Hoogwaardig en duurzaam. Voor talloze jaren draagplezier

Een behandeling is bij deze sieraden niet nodig.

Tassen en portemonnees (onderhoud)

Sommige tassen zijn van echt leer dit staat dan duidelijk bij het artikel beschreven.
De andere tassen en portemonnees zijn van PU Leer. Het materiaal lijkt heel erg veel op leer, maar het heeft niet de geur van leer. PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt te onderscheiden is. Het is daarom niet raar dat het verwarrend is om te bepalen of de tas gemaakt is van echt leer. Een tas gemaakt van PU-leder komt veel voor. In dit materiaal is een leernerf verwerkt. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat 100% geen dierlijke stoffen.

Waarom PU-Leder?

 • PU-leder is  sterk
 • PU-leder kan in sommige gevallen mooier zijn dan 100% rundleder soorten in de minder kwalitatieve categorie. .
 • PU-leder is kleurvast, heeft geen littekens of brandmerktekens. Alle tassen gemaakt van dit materiaal zijn qua uiterlijk gelijk.
 • PU-leder is eenvoudig te onderhouden en daardoor ook makkelijk schoon te maken. Je hoeft niet bang te zijn voor kringen na bijvoorbeeld een flinke regenbui.
 • PU-leder is betaalbaar materiaal, waardoor de prijs van een tas in een aantrekkelijke segment gecategoriseerd kan worden.

Onderhoud

Tassen die gemaakt zijn van PU-leder zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Het is raadzaam om je tas te reinigen met een vochtige (microvezel)doek. Hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek samen met groene zeep. Denk er wel om dat je het goed naspoelt met lauw water